Pulpă de porc la cuptor

de elucubratiiculinare in Porc, 16 Apr 2013 | 5649 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg pulpă de porc,
  • o căpățână usturoi,
  • 100 g slăninuță,
  • 2 linguri boia de ardei,
  • 30 ml ulei,
  • 200 ml vin roșu,
  • 100 ml apă,
  • sare,
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc la cuptor:

Carnea se spală apoi se zvântă cu un prosop de bucătărie.

Se fac crestături adânci cu un cuțit și se îndeasă șunculiță tăiată bucățele și  cățeii de usturoi tăiați pe jumătate (în cazul în care sunt mari). Se condimentează cu sare și piper. Se freacă bine cu boia de ardei pe toate părțile.

Pentru a-și păstra forma la cuptor trebuie să o legăm cu sfoară. Carnea se pune într-un vas de pământ (vas roman) cu capac sau intr-o tavă Jena. Se stropește cu vin, ulei și apă. Se dă la cuptor pentru aprox. 2 ore, după o oră și jumătate se scoate capacul și se lasă să se rumenească.

Serviți cu garnitura preferată. Poftă  bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]