Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume

de adasev12 in Porc, 26 Aug 2010 | 15240 vizualizari

 

nimic spectaculos...simplu si bun...

 

INGREDIENTE

  • 4-6 plupe portionate ( sau nu)
  • 6-8 cartofi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml vin rosu sec
  • oregano, cimbru, busuioc, sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume:

carnea se zvanta cu un prosop, se bate putin sa se fragezeasca si se prajeste in ulei de masline la foc iute, sa prinda o crusta aurie

se aseaza carnea in tava, se pun si cartofii taiati felii printre carne, se pune uleiul in care s-a prajit carnea peste si o cana de apa,

se pun deasupra condimentele si usturoiul si se da la cuptor la 200 gr .

se lasa o jumatate  de ora apoi de adauga vinul, se mai stopesc bucatile de carne si cartofi cu sosul din tava, se mai adauga putina apa,

daca a scazut prea tare si se mai lasa 30-40 min, timp in care se mai stropeste cu sos, ca sa se rumeneasca frumos.

se poate servi cu garnitura de legume facute dupa bunul plac( eu am folosit mix de legume fierte si apoi puse in tigaie cu un strop de ulei la inabusit vreo 15 min)

pofta buna!

vinul ramas merge foarte  bine cu friptura !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare chinezeasca cu pui/ porc