Pulpe de pui în sos de lapte

de miki_a in Pui, 28 Ian 2016 | 7581 vizualizari

 

E un fel de mâncare tare bun și gustos și mult mai ușor decât clasica "ciulama"!  

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe de pui (doar partea superioară, dezosate și fără piele);
  • 4 linguri de făină albă (proaspăt) cernută;
  • 300 ml supă concentrată de pui;
  • 300 ml. lapte fiert;
  • 1 morcov fiert (din supă);
  • 2 linguri cu ulei;
  • 1 cub mic de unt (30 gr);
  • sare și piper după gust;
  • 1/2 legătură de pătrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui în sos de lapte:

Într-o tigaie se încinge ușor uleiul, după care punem cubul de unt la topit (atenție să nu se ardă).

Între timp, tăvălim pulpele (scurse de zeamă) prin făină (nu faceți această operațiune înainte crezând că salvați timp; carnea va face o crustă urâtă și se va pătrunde greu la prăjit).

După ce s-a topit untul punem bucățile de carne în tigaie și le rumenim pe fiecare parte (se vor "auri).

După ce carnea a prins crustă aurie, punem supa, treptat. Acoperim și lăsăm să fiarbă! Când cantitatea de lichid s-a redus la jumătate (și carnea este deja fiartă) punem morcovul fiert ras fin și laptele, puțin câte puțin și așteptăm ca sosul să se lege.

Potrivim gustul de sare și piper.

La sfârșit (după ce oprim focul) ornăm cu pătrunjel tocat.

Servim mâncarea caldă, cu mămăliguță, ardei iuți sau mujdei.

Poftă bună! 

TIPS-URI

1

Dacă nu aveți supă concentrată de pui puteți folosi supă de legume sau 1 cub de Knorr și o cantitate suficientă de apă caldă (căt să acopere carnea).

2

Morcovul este opțional.

3

Laptele trebuie să fie fiert înainte (să nu se brânzească în preparat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui în sos de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

CarmenBlue 1

29.01.2016, 10:45

mihaelar63 1

01.02.2016, 22:50

Perfect pe gustul meu !!! De mult timp nu am mai facut asa ceva

Zamfira 1

02.02.2016, 11:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu susan si mac