Incepem cu pulpele. Le spalam si le curatam.
Daca sunt umede le tamponam cu un servetel, apoi le stropim cu ulei de masline, le condimentam cu sare, piper, boia dulce, oregano si le lasam la frigider pana pregatim cartofii.
Cartofii ii curatam cu un burete nou de vase, apoi ii trecem sub un jet de apa rece.
Ii tamponam si pe acestia cu servetel, ii taiem in 2 sau in 4 (depinde cat de mari sau cat de mici sunt) si ii punem intr-un bol mare.
Punem vreo 50 ml ulei de masline peste ei si sare grunjoasa, amestecam apoi ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cozile de ceapa si usturoi verde spalate se toaca marunt, apoi se pun peste cartofii in tava.
Asezam si pulpele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit odata cu cartofii.
Lasam si pulpele si cartofii vreo 30 de minute, apoi intoarcem pe cealalta parte si dam din nou la cuptor (eu am pus pulpele pe prima treapta de sus iar cartofii la mijloc).
Sunt gata cand cartofii s-au rumenit si furculita intra usor in ei, iar pulpele sunt bine facute, rumene.
Servim alaturi de o salata de legume sau un sos de iaurt cu usturoi!
Pofta buna!