Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci

de horia in Porc, 5 Iul 2011 | 18701 vizualizari

 

Scuzati-mi va rog absenta "nemotivata",iar ca sa ma iertati revin in forta cu un nou preparat.De obicei acest fel de mancare,il serveam la un local anume cu specific "gratar".De ceva vreme mi-l prepar singur in casa,mai ales cand am invitati de seama.Azi va prezint o reteta cu purcelus de lapte (portionat,taiat),facut in vas de lut si o garnitura superba care-mi place la nebunie.Va doresc pofta buna!

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de urmatoarele:
  • o  jumatate de purcelus de lapte (aprox 2,5 kg)
  • condimente de carne de porc /gril
  • sare
  • piper
  • doua lamai
  • usturoi,o capatana,
  • un vas din lut
  • Pentru garnitura:
  • trei cartofi mijlocii
  • un dovlecel
  • un ardei italian
  • un gogosar
  • 200g.mazare
  • 1/2 kg de ciuperci
  • 50ml. ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci:

Se  spala carnea,apoi se zvanteaza intr-un prosop uscat si se pune intr-un bait facut din apa,mujdei de usturoi,condimente ptr. carne de porc si zeama de la o lamaie,cu o seara inainte de-a prepara-o.

A doua zi o scoatem si o asezam pe un blat,condimentand-o inca odata dupa gust,apoi in vasul de lut punem o farfurie intinsa cu gura in jos,turnand din baitul care ne-a ramas,cca.300-400ml.Apoi asezam carnea in vas,punand peste felii de gogosar,rosie,lamaie.O acoperim cu staniol (partea lucioasa inspre carne) si o dam la 180 de grade 60 min.

Dupa 60 min. o intoarcem,o lasam sa se rumeneasca bine inca 30-40 min,la 140 grade,apoi o scoatem.

Garnitura o facem in felul urmator:

se taie legumele si ciupercile cuburi mici,se sareaza dupa gust si se prajesc intr-o tigaie,dupa ce in prealabil am adaugat putin ulei de masline.se mesteca din cand in cand,iar cand sunt rumenite legumele ,este gata.

Se aseaza in farfurii,alaturi de carnea prajita si se serveste calda,acompaniata de un vin rosu.

VA DORESC POFTA BUNA!

TIPS-URI

1

De mentionat ca este bine ca pe toata perioada prajirii,carnea sa fie acoperita cu folie de aluminiu. Asa pielea va ramane frageda si carnea va fi mai zemoasa din cauza aburilor formati in urma prajirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc la tava cu ciuperci si praz