Ratoi cu rozmarin si ghimbir

de mihaelar63 in Rata, 18 Ian 2021 | 3385 vizualizari

 

 Pentru acest preparat am folosit un piept mare de ratoi, un picior si un varf de aripa. Toate de la un ratoi  gras , indopat , galben de frumos -bineinteles de casa . De unde stiu ca era ratoi ? Pentru ca avea o pereche de fudulii !!!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne de ratoi de casa -picior , piept , aripa .
  • sare
  • piper negru macinat
  • 1 pahar vin roze
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita rasa boia afumata spaniola
  • 1 lingurita fulgi de usturoi
  • 1 lingura otet balsamic
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratoi cu rozmarin si ghimbir:

  1. Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant .
  2. Sarati si piparati carnea .
  3. Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok  antiaderenta .
  4. Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime .
  5. Cand carnea este rumena pe ambele parti se toarna pe deasupra vinul roze si se pune capac .
  6. Adugati la fierbere rozmarin , ghimbir , fulgii de usturoi ,boia dulce afumata si otet balsamic .
  7. Cand sosul a scazut se incearaca carnea . Daca mai este nevoie sa fiarba se pune un pahar de apa .
  8. Fierbeti pana sosul scade din nou .
  9. Serviti friptura de ratoi  cu garnitura si salata preferata .
  10. Noi am servit cu orez fiert simplu . Sosul rezultat a fost delicios .
  11. Cu greu am salvat piciorul ratoiului  pentru poza !!!

TIPS-URI

1

Nu folositi ulei . Grasimea eliberata la prajire din pielea grasa , este suficienta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ratoi cu rozmarin si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (11)

Ancutsa 1

19.01.2021, 09:33

Delicios!

abstract01 1

19.01.2021, 14:50

dantes 1

21.01.2021, 12:51

Bun!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]