Pregatiti aluatul pentru ravioli astfel: intr-un bol incapator puneti faina,sarea si ouale batute cu furculita.Faceti un aluat pana cand devine fin,si se deslipeste de pe mana.(cam 10 min).Ungeti aluatul cu ulei si acoperiti cu folie de plastic si un prosop.Lasati aluatul la odihnit nu mai putin de 30 min.In acest fel aluatul pierde din elasticitate si se poate intinde usor.
In timp ce aluatul se odihneste ,pregatiti umplutura: intr-un castron puneti urda,ciupercile taiate cu cutitul,oul,parmezanul si condimentele dupa gustul vostru.Daca vi se pare prea moale adaugati parmezan ras cu incredere. Intindeti aluatul cu sucitorul in foaie de 2 mm .Taiati aluatul in formele dorite:patrate de 6cmx6cm sau rotunde (cum am facut eu)Puneti intr-un saccapoche(sau punga de naylon pentru dulciuri de unica folosinta) umplutura si puneti pe fiecare patratel sau disc cam o lingurita de umplutura.Daca in bucatarie e foarte cald,va sfatuiesc sa acoperiti aluatul cu umplutura cu un prosop,ca sa nu se usuce.Daca se intampla sa nu puteti lipi raviolii.umeziti degetele in putina apa si ungeti extremitatile ca sa faca"priza".Inchideti raviolii in forma patrata ,dreptunghiulara sau semirotunda,si presati bine marginile ca sa nu se deschida la fiert.
Intr-o oala de 2-3 litri puneti apa la fiert cu sare.cand apa da in clocot,aruncati raviolii inauntru. In acest timp topiti untul in tigaie si adaugati alunele prajite inainte.Lasati sa se aromatizele in timp ce fierbeti pasta.Cand raviolii sunt la suprafata,mai lasati un minut si scoatetii in farfurii.
Turnati sosul de unt si alune si presarati cu parmezan ras .
1
Eu pregatesc intotdeauna 4 portii si 2 le pun in congelator,intinse pe un platou,dupa o zi se pot pune in pungi.