Mac and cheese (macaroane cu branza)

de cristeena20 in Paste, 5 Iun 2021 | 5995 vizualizari

 

Clasica reteta americana Mac and cheese e de fapt o reteta de macaroane cu diferite tipuri de branza. AM mancat in diverse locuri dar nu m-a convins-considerand ca e putin grea . Dar de curiozitate, am incercat reteta lui Jamie Oliver. Am respectat fIecare pas si ingredient - a iesit o minunatie! -cremoasa si delicioasa! O recomand, dar atentie, e important sa repsectati ingredientele si pasii.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de unt
  • 2-3 cepe
  • 2-3 linguri faina
  • 1 litru lapte
  • macaroane mici
  • 100 gr branza cheddar, 100 gr branza raclette sau gruyerre, 100 gr parmezan
  • sare, piper, 1 lta mustar
  • Pentru crumble: putin bacon, pesmet de paine proaspat, usturoi, ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mac and cheese (macaroane cu branza):

Intr-o cratita punem cubul de unt la incalzim si calim ceapa tocata solzisori -o lasam la clait pana se inmoaie si devine marinie.(aprox 15 mnute)Pune putina sare si piper alb.Adaugam 3 linguri de faina si amestecam astfel incat sa fie absorbita de ceapa .Turnam un litru de lapte,amestecand cu grija.Lasma sa fiarba la froc mic putin -intre timp fierbem pasta-de obicei macaroane micute -macaroni; fierbem pe jumate -odoar 5 minute; 

Intre timp razuim branzeturile-branza cheddar,raclette (sau gruyerre) si parmezan.

Punem deoparte si din apa in care au fiert pastele.SI strecuram apoi macaroanele.

In cratita (care a fost luata d epe foc) cu sosul alb adaugam branzeturile, 1 lingurita de mustar englezesc, , putin din apa de la paste s anu fie prea gros si aduagam pastele-amestecam cu grija si punem intr-o forma rezistenta la foc si punem inca branza razuita deasupra (am oprit putina din amestecul razuit initial)

Dam la cuptor pentru 30 minute-apoi scoatem si presaram cu crumble de pesmet cu bacon (punem in tigaie la prajit bacon -panchetta daca aveti tocat marunt marunt cu ulei de masline si ulei fr masline-prajim bine si aduagam apoi paine facuta pesmet-amestecma bine.prajim pana capata culoare si dam iar la cuptor sa se rumeneasca la gratin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mac and cheese (macaroane cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

cristeena20 1

07.06.2021, 13:35

Multumesc

oanapl 1

07.06.2021, 15:31

Ce apetisantă e! Am trecut-o pe lista cu "de făcut". Trebuie s-o încerc și eu.

mirela0911 1

20.06.2021, 21:16

Si pe mine ma bantuiau genul asta de macaroane!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fundite cu nuca