Iata cum sa prepari cei mai crocanti si deliciosi cartofi wedges la cuptor in doar 30 de minute! Perfecti ca garnitura sau gustare, acesti cartofi wedges sunt usor de facut si plini de aroma.
Pentru aceasta Reteta cartofi Wedges la cuptor - Crocanti si deliciosi in 30 de minute, aveti nevoie de cateva ingrediente: cartofi, condimente si ulei.
Cum se prepara Reteta cartofi Wedges la cuptor - Crocanti si deliciosi in 30 de minute:
Preincalziti cuptorul la 200°C (aproximativ 400°F).
Spalati bine cartofii sub apa rece pentru a indeparta impuritatile. Nu este necesar sa ii curatati de coaja, dar puteti face acest lucru daca preferati. Taiati cartofii in felii groase, in forma de wedges.
Intr-un bol mare, amestecati uleiul de masline, sarea, piperul, usturoiul pudra, boiaua, oregano si cimbrul. Adaugati cartofii taiati si amestecati bine, astfel incat toate feliile sa fie uniform acoperite cu amestecul de condimente.
Asezati cartofii pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt, intr-un singur strat. Asigurati-va ca nu se suprapun, pentru a se coace uniform. Daca doriti, puteti presara parmezan ras deasupra.
Coaceti cartofii in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute sau pana cand devin aurii si crocanti pe margini. La jumatatea timpului de coacere, intoarceti-i pentru a se coace uniform pe ambele parti.
Dupa coacere, scoateti cartofii din cuptor si presarati patrunjelul tocat deasupra pentru un plus de prospetime si culoare. Serviti-i calzi, ca garnitura sau gustare.
Sugestii de Servire:
Puteti servi cartofii wedges cu diverse sosuri: ketchup, maioneza, sos de usturoi sau sos de branza.
Pentru un gust mai intens, puteti adauga in amestecul de condimente pudra de ceapa, piper cayenne sau rozmarin.
Incearca si reteta de Cartofi acordeon cu cascaval, o bunatate sau varianta de Cartofi Hasselback.
Iti recomandam si reteta de Crochete de cartofi -Perkedel Kentang, foarte gustoase.
Pofta buna!