Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors: fierbe oasele de porc afumate, adauga orez, legume si bors. Gateste pana se fragezeste carnea si pune verdeturile. Ideala pentru zilele racoroase, dar nu numai!
Ingrediente Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors
Preparare Reteta de ciorba de oase de porc afumate cu orez si bors
Oasele le-am spalat bine-bine in mai multe ape. Le-am pus la fiert fara sare (oasele fiind deja sarate), luand spuma de cate ori a fost nevoie. Am lasat sa fiarba cca 1 ora si jumatate (noua ne place carnea fiarta bine).
Cat oasele sunt la fiert, am pregatit legumele, tocandu-le marunt.
Dupa cca 1 ora, am strecurat de 2 ori zeama (na, obsesia mea..), si am reluat fierberea, adaugand si legumele tocate.
Cand si legumele erau aproape fierte, am adaugat orezul, si am amestecat din cand in cand ca acesta sa nu se prinda de oala.
Dupa cateva minute am pus si sucul de rosii, si am mai lasat cateva clocote.
Am pus borsul si am lasat sa clocoteasca. Am mai adaugat si o lingura de delikat, dar daca oasele sunt prea sarate nu mai puneti. Eu nu am pus sare deloc.
Am tocat leusteanul si patrunjelul marunt si dupa ce am oprit focul l-am pus in oala. Am acoperit cu un capac ca aromele sa se combine..
N-am rezistat prea mult pe langa oala... si am pus ciorbita in castronele...
Am servit-o dreasa cu smantana, alaturi de ardei iute si binenteles cu paine de casa!
Ciorba radauteana e ciorba noastra preferata si o recomandam cu drag!
Pentru maine ce-ar fi sa incercati o Ciorba de oase de porc cu zeama de varza?