Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet. Rețeta este de acum câțiva ani, însă acum că e perioada urzicilor, m-am gândit să o împărtășesc cu voi. Vouă cum vă place?
Ingrediente Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet
Preparare Reteta de ciorba de urzici, dreasa cu ou si cu otet
Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare.
Se călesc legumele în puţin ulei, se adaugă şi urzicile. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă.
Când ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi se mai lasă un pic. După ce se ia focul, se adaugă verdeţurile proaspete tocate mărunt.
Se serveşte cu mămăligă rece tăiată felii mai mici.
Poftă Bună!
Ciorba de urzici cu costita afumata e preferata sotului meu!
Ne place si in combinatia de Ciorba de fasole cu urzici care merge de minune cu Ardei iuti cu boabe de mustar in otet