Imi plac deserturile astea la pahar, sunt si aratoase si delicioase si poti sa faci o multime de combinatii. De data asta am ales sa fac cu piure de piersici de gradina- am facut acum 2 ani din ultimul piersic in viata - niste piure sau gem , cum vreti sa-i ziceti, cred ca am reteta pe undeva prin zona, daca nu aveti facut il puteti face pe loc- asta daca sunteti in sezonul piersicilor- decojiti piersicile, le blendati si apoi le fierbeti cu putin zahar. Am facut 6 portii, am niste pahare de sticla pentru inghetata in care am pregatit desertul, dar se poate in orice fel de recipient pe care il aveti la indemana, cesti, pahare, castronele, etc.
Ingrediente Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina: oua, smantana, ciocolata, frisca.
Iata cum se prepara Reteta de desert duo ciocolata neagra si piersici de gradina
Mousse de ciocolata : Intr-un castron de inox am pus ciocolata, cele 2 galbenusuri si smantina pt. frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur , am lasat sa se tempereze 5-6 min apoi am impartit crema in cele 6 pahare.
Mousse de piersici de gradina: Intr-un castron de inox am pus piureul de piersici, ciocolata, cele 2 galbenusuri, am amestecat si am asezat castronul pe baia de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida.Am luat castronul de pe baia de abur , am lasat sa se tempereze 5-6 min apoi am impartit crema in cele 6 pahare.
Frisca: Frisca am pregatit-o cu cateva minute inainte sa servesc desertul, adica a doua zi in cazul meu sau daca serviti in aceiasi zi trebuie sa faceti desertul cu cateva ore inainte sa-l serviti. Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma, am pus frisca intr-un posh- va alegeti duiul cu care vreti sa ornati- si apoi am ornat fiecare pahar in parte. Am presarat drajeurile de ciocolata si am decorat cu zmeura si afine. Simplu si delicios !
1
smantana pt. frisca sa fie rece de la frigider si de preferat ca si vasul in care urmeaza sa fie batuta sa fie tinut la frigider cel putin 30 min