O rețetă simplă de fursecuri, care poate fi făcută și împreună cu copiii și se va transforma într-un mic joc de familie. Nu au foarte mult zahăr și arată foarte bine pe masa de sărbători. Cu aceste cantități, am obținut două tăvi de fursecuri.
Pentru Rețeta de fursecuri de Crăciun sunt necesare doar câteva ingrediente simpl: unt, zahăr, ouă, faină.
Iata cum se prepara Reteta de fursecuri de Craciun
Preîncălzim cuptorul la 180°C.
Așeazăm hârtie de copt pe tavă.
Într-un bol mare, amestecăm untul și cu zahărul brun și zahărul vanilat.
Adăugăm 2 gălbenușuri și amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă.
În alt bol, amestecăm făina, praful de copt și sarea.
Adaugăm treptat această amestec la compoziția umedă și amestecăm până se formează un aluat omogen, care poate fi modelat
Învelim aluatul în folie alimentară și îl lăsăm la frigider o oră.
Întindem aluatul într-o foaie nu foarte groasă, așa încât să îl putem decupa cu ușurință cu ajutorul formelor.
Coacem la 160°C fursecurile în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-15 minute (în funcție de grosimea tăvii) sau până când marginile devin aurii.
După ce le scoatem din cuptor, lăsăm fursecurile să se răcească timp de câteva minute în tavă.
Topim ciocolata și începem ornarea, introducând pe rând fursecurile în ciocolata topită și apoi în miez de nucă, nucă de cocos sau orice alte ornamente pentru prăjituri preferăm.
După ornare, transferăm fursecurile pe un grătar și le lăsăm să se răcească.
Vezi si reteta de Turta dulce.