Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa: blat umed de cacao, acoperit cu un strat generos de bezea dulce si aerata. Coace pana devine aurie. Simplu, cald si delicios, cu ingrediente accesibile.
Ingrediente Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa
Blat
Bezea
Ornat Ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolată.
Preparare Reteta de negresă cu blat de cacao si bezea pufoasa
Blat
Se bat gălbenuşurile cu zahărul până când se topeşte zahărul.
Apoi adăugăm treptat untul (moale şi în bucăţele mici), laptele şi făina amestecată cu praful de copt, treptat. Adăugăm zahărul vanilinat şi cacao.
Turnăm compoziţia într-o tavă pentru prajituri tapetată cu hârtie pentru copt. Punem tava în cuptorul preîncălzit şi lăsam să se coace 15-20 de minute, atenţie la foc, la început flacăra mai tare apoi foc moderat.
Bezea
Batem albuşurile cu un praf de sare până când devine mai tare abia apoi adăugăm zahărul treptat.
Scoatem blatul din cuptor şi întindem bezeaua deasupra, putem modela bezeaua cu o furculiţă. Dăm prajitura la cuptor pentru încă 10 minute la foc mic.
Bezeaua trebuie să devină aurie.
Deasupra presărăm ciocolată rasă sau bomboane mici de ciocolata cât timp bezeaua este încă fierbinte.
După ce se răceşte negresa o tăiem cu un cuţit cu lama înmuiată în apă rece.
Avem aici si o delicioasa Reteta de negresa pufoasa dar si Desert negresa cu nuca si ciocolata
Care va place mai mult?
Recomandam si Negresa cu nuci si cirese