Preparare Reteta rapida si gustoasa de placinta cu spanac in aluat de foietaj
Eu am folosit spanac proaspat pe care l-am curatat si l-am spalat bine . L-am oparit in apa cu sare si apoi l-am tocat . Se poate folosi spanac congelat .
Aluatul de foietaj pentru tarte sarate l-am lasat sa se decongeleze .
Branza telemea , impreuna cu ricotta si cascavalul razuit le-am amestecat bine impreuna cu ouale si pesmetul , am adaugat frunze de oregano tocate marunt si putin piper .
Am gustat si nu am mai adaugat sare deoarece am avut o branza telemea destul de sarata .
Am pus si spanacul tocat fin si am omogenizat.
Intr-o tava am intins o foaie de aluat de foietaj , am pus deasupra umplutura de spanac si deasupra a doua foaie de foietaj .
Intr-un bol am batut oul cu furculita si am uns bine placinta . Din loc in loc am impuns aluatul si deasupra am presarat seminte de susan .
In cuptorul incins la 180 grade coacem placinta cam 25minute .
Serviti cu cei dragi .