La prânz ne-am răsfățat cu supa cremă de ciuperci, iar felul doi a fost un risotto delicios și foarte cremos, pe care l-am făcut foarte, foarte repede!
Legumele curățate, spălate si tocate în cubulețe le-am înăbușit în 2 linguri de ulei de măsline, apoi am adăugat apa fiartă, pregătită din timp la fierbătorul electric de la Electrolux. Am lăsat sa mai dea câteva clocote și am oprit focul. Legumele nu trebuie sa fie fierte de tot, erau oarecum al dente, pentru ca se vor mai înmuia și cu orezul.
Într-o cratiță încăpătoare am pus restul de ulei de măsline, apoi orezul spălat si am amestecat usor până a început sa devină puțin sticlos. Am adăugat vinul și am lăsat să se evapore. Bineînțeles că a pornit alarma de la contoarul de gaze din cauza vaporilor de alcool :)) și a trebuit să o scoatem din priză!
Bun...după ce am oprit alarma și s-a evaporat alcoolul din vin am inceput sa adăugăm supa de legume, puțin câte puțin, împreuna cu legumele cubulețe. Am amestecat continuu și am adăugat treptat supa până s-a îngrosat orezul și a fost fiert. Am condimentat cu sare și piper. Am oprit focul, am adăugat untul și parmezanul proaspăt ras, am amestecat și am lăsat puțin acoperit cu capacul.
Între timp am pregătit și creveții. I-am curățat, spalat si i-am prăjit cu usturoiul verde, în puțin ulei.
O nebunie de arome, un preparat ușor, rapid și tare gustos!