Risotto cu sparanghel si pere

de Panacris in Mancaruri de legume, 5 Mai 2020 | 1672 vizualizari

 

Sincer, am tot văzut, chiar am și gustat, risotto simplu, mi-a plăcut așa, fin și cremos!
Acum i-a venit rândul, să-l prepar și în bucătăria mea.
Dar cum mă știți, nu prea îmi place simplu, vreau un pic mai mult! 😉
Sincer eu sunt mulțumită, vedem ce o să zică Zmeișorii! O sa revin cu update! 😉

 

INGREDIENTE

  • Orez pentru risotto cca. 300 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Sparanghel verde 2 bucăți,
  • Morcov 1 bucată,
  • Pătrunjel 2 fire,
  • Usturoi pudră 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 4 linguri,
  • Vin alb sec 150 ml,
  • Apă caldă 1000 ml,
  • Unt rece 1 lingură,
  • Parmesan cca. 50 g,
  • Pară verde 1 bucată mare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu sparanghel si pere:

Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt.

Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite.

Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut, apoi se adaugă vinul și se lasă să dea un clocot puternic.

Apa caldă se toarnă puțin, câte puțin, până se înglobează, se asezonează cu sare, pudră de usturoi și pătrunjelul tocat, apoi se lasă la gătit cca. 20 minute, până ce se obține consistența dorită.

Para verde, se spală, se taie bucățele,doar îniante de se pune în risotto, pentru gătit, altfel se va oxida.

La finalul gătirii se adaugă untul rece, parmesan-ul ras și bucățele de pară, lăsându-se la gătit la foc mic cca. 10 minute până se topesc și înglobează ingredientele.

Spor și poftă bună!

 

 

 

TIPS-URI

1

Risotto-ul se servește fierbinte, în farfuria încălzită, simplu, ca atare sau alături de un preparat din carne/pește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu sparanghel si pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]