Rosii in bulion

de kamy in Conserve, 10 Sep 2011 | 13483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • bulion
  • sare
  • frunze de telina,patrunjel(obtional)
  • aspirina
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii in bulion:

   Alegem niste rosii sanatoase si tari(nu fff coapte)le oparim cateva secunde,le curatam de coaja,le taiem in doua,pe latime,si scoatem cat de multi samburi putem,dupa care le taiem cubulete si le asezam in borcane.Punem peste bulion(umplem borcanul)presaram putina aspirina zdrobita(eu am pus o aspirina zdrobita la 6 borcane de 800)si punem borcanele la fiert.Intr-o cratita incapatoare,punem un servet de panza,asezam borcanele si punem apa pana la nivelul capacelor.Lasam sa fiarba foarte incet,timp de 20 min.Oprim focul si lasam borcanele acolo,pana se racesc,dupa care le stergem si le ducem la loc racoros.

TIPS-URI

1

de anul acesta m-am hotarat sa pun si putina aspirina la conserve(in afara de sucul de rosii),deoarece anul trecut ,jumatate din borcanele cu rosii in bulion,mi-au fermentat.Nu cunosc cauza(le-am si facut pe toate o data)dar nici nu mai vreau sa am surprize.

2

Daca doriti sa puneti si frunze,le taiati marunt,le puneti peste rosiile taiate si bulionul peste.

3

mie mi-au intrat cam 3 rosii mari taiate cubulete,intr-un borcan de 740.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii in bulion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii picant