Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness

de giorgi in Prajituri, 18 Dec 2012 | 19501 vizualizari

 

Am facut o adaptare dupa Miha .Buuuna!

 

INGREDIENTE

  • Crema nr.1
  • 100 gr zahar
  • 180 ml apa
  • 150 gr biscuiti simpli
  • doua linguri de lichior sau coniac
  • Crema nr.2
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr lapte praf
  • un plic de ness
  • doua linguri de nuca prajita si macinata
  • esenta de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness:

Zaharul se caramelizeaza pana capata culoarea mierii ,se "stinge " cu apa si se fierbe pana se topeste tot caramelul. Se trage de pe foc, se pun biscuitii macinati fin, lichiorul si se amesteca energic. Compozitia trebuie sa fie asemenea unui piure potrivit de gros care se intinde imediat,fierbinte, pe foaia de napolitana. In cazul in care apa s-a evaporat prea mult prin fierbere a caramelului mai completam acolo cu un pic de apa daca vedem ca nu obtinem o crema care sa poata fi intinsa uniform .

Pentru crema nr.2

Apa, zaharul si untul le punem la foc mic sau pe baine marie (daca mai trebaluim si altceva) sa fiarba pana se topeste zaharul, nu mai mult.Tragem de pe foc, punem nessul, laptele praf, esenta de portocale si nuca. Intindem crema nr.2 peste crema de biscuit si rulam usor fara sa bruscam, cu miscari inainte-inapoi, asa ca intai sa o convingem sa se indoaie, apoi o si indoim, adica e un fel de incalzire, ca la gimnastica. Eu am rulat pe lungimea foii .O asezam intr-o tava sa incapa in frigider, merge si afara pe frigul asta, si o lasam sa se inchege.

O feliem dupa ce se intareste.

 

 

 

TIPS-URI

1

Nu o infasuram in plastic ca se inmoaie foaia de napolitamna prea rau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu foaie de napolitana si crema cu ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi Lica (reteta mamei)