O reteta de rulada cu muschi de porc pentru mese festive.
Pentru pesto de leurda
Intr-un blender amestecati frunzele, semintele de pin si migdalele pentru cateva secunde, apoi adaugati si uleiul (in mai multe transe) si continuati maruntirea pana ce obtineti un piure cu consistenta cremoasa, fara sa curga.
Cantitatea rezultata de pesto este destul de mare, asa ca va sfatuiesc sa o puneti intr-un borcan, iar deasupra sa turnati 1-2 linguri de ulei de masline pentru a se pastra mai bine la frigider.
Pentru rulada de porc
Dezosati ciolanul si taiati si muschiul pe jumatate (ca in foto), apoi condimentati carnea. Rulati cu atentie muschiul in interiorul ciolanului. Legati stras carnea cu ajutorul unei ate pentru carne. Puneti rulada int-un vas cu apa (aproximativ 100 ml) si inveliti vasul cu folie de aluminiu.
Dati la cuptor la foc mic pentru 2 h, iar ultima jumatatate de ora, indepartati folia pentru a se rumeni. Inainte cu 45 de min, am adaugat in vas legumele ( pastarnac, morcovi si cartofi noi, in prealabil fierti in apa cu sare cca 15 min).
Timpul de coacere difera in functie de cantitatea de carne, de cuptor (electric sau gaz) asa este bine sa verificati carnea din cand in cand.
Spor la gatit!