Rulada tricolora umpluta cu crema de branza

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 9 Aug 2016 | 4398 vizualizari

 

O idee minunata pentru aperitiv la o masa festiva! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul verde
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri spanac fiert si tocat marunt
  • putina sare
  • Pentru aluatul galben
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri branza sarata (telemea, cas)
  • Pentru aluatul portocaliu
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 linguri pasta de ardei
  • 1 lingura kechup
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 200g crema de branza sarata (daca nu gasiti sarata adaugati voi sare)
  • 3 linguri smantana
  • optional puteti adauga marar (eu nu am pus)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada tricolora umpluta cu crema de branza:

Pentru inceput ne trebuie 6 boluri, 3 mari si 3 mici + 3 linguri.
Separam ouale, albusurile le punem in bolurile mari, cate 2 in fiecare bol, iar galbenusurile in bolurile mici, tot cate 2 in fiecare bol.

Peste galbenusuri adaugam uleiul, (cate 2 linguri in fiecare bol), apoi smantana (o lingura in fiecare bol), faina ( cate 2 linguri in fiecare bol), praful de copt (cate o lingurita in fiecare bol), apoi intr-un bol adaugam 2 linguri de spanac cu putina sare, in alt bol punem pasta de gogosari si kechup-ul(aici puteti pune 2 linguri doar pasta de gogosari, da o culoare mai frumoasa) si putina sare, iar in ultimul bol adaugam  branza sarata, dar fara a mai pune sare, deaorece nu este nevoie.
Cu cate o lingura pentru fiecare bol amestecam bine compozitiile pana la omogenizare, rezultatul 3 culori diferite.

 Albusurile le batem spuma, in fiecare bol si le amestecam cu cate o compozitie colorata, dar atentie, pentru a omogeniza albusul de pasta colorata ne folosim de o spatula amestecand usor de jos in sus pana la omogenizare. In final vom obtine 3 aluaturi frumos colorate pe care le turnam intr-o tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt in ordinea dorita sau ca mine (vezi foto).
 Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 minute, apoi o rasturnam pe un prosop umed si o rulam, o lasam asa pana se raceste complet.

 Intre timp facem umplutura: amestecam crema de branza cu smantana pana omogenizam bine ambele ingrediente (sau dupa caz daca doriti sa puneti marar sau sare daca crema de branza nu este sarata). Desfacem rulada usor, o umplem cu crema obtinuta si o rulam din nou. O dam la frigider pana in momentul servirii!
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada tricolora umpluta cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:35

Ce fain arata!

Teo 1

22.08.2016, 22:19

Ede mare efect,am v azut la mai toate nuntile...!

Gherca Daniela 1

23.08.2016, 09:12

Multumesc frumos Teo! Chiar are trecere aceasta reteta, este tare gustoasa si usor de preparat! Cat despre nunti, chiar nu cunosc, sunt plecata din tara si greu este sa ajung la vreo una , dar ma bucur ca acest preparat face parte din aperitiv, da un plus de culoare si binenteles si gustul conteaza! :*

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval