Rulouri de post cu nuca (sarailie)

de Gicuta in Mancaruri de post, 18 Mar 2015 | 10623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 400 g nuci pisate
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 200 ml ulei
  • Sirop:
  • 250 g zahăr
  • 400 ml apă
  • 1 fiolă esență de vanilie
  • coajă de lămâie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri de post cu nuca (sarailie):

Se amestecă intr-un bol nucile pisate cu zahărul si scorțisoara . Se ia o foaie de placintă si se unge cu ulei, se pune a doua foaie deasupra care se unge la fel, apoi se acoperă cu a treia foaie care ramăne neunsă.În funcție de cât de mari doriți să faceți rulourile, impărțiți cele trei foi suprapuse in 4-6 dreptunghiuri. Se presară pe fiecare dreptunghi 2-3 linguri de nuci și se rulează.

Se așează rulourile in tavă, se toarnă uleiul peste ele insistând pe capete pentru a patrunde mai bine. Se coace 45-50 de minute în cuptorul deja incins. În timp ce tava este la cuptor, se face un siropdin apă, zahăr, coajă de lămâie și vanilie . Când scoatem tava din cuptor, turnăm imediat siropul.

Se lasă să se răceasca timp de câteva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri de post cu nuca (sarailie)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pariziene de post cu gem - Super pufoase si bune