Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi in Salate, 16 Aug 2017 | 3815 vizualizari

 

Pe vremea asta caniculara, parca nici mancarea nu mai merge. Totusi trebuie sa ne alimentam cu ceva, nu putem sta chiar flamanzi, asa ca salatele mi se par cele mai potrivite acum. Ia sa vedeti ce am facut eu aici, poate va place si incercati si voi!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel micut
  • o mana rosii cherry
  • 1 cutie ton in suc propriu
  • 1 ou
  • 1 lingura parmezan ras
  • crema de otet balsamic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • praf de usturoi
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura ulei
  • 1 crenguta patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu dovlecei la gratar si ton:

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele.
Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul.
Le omogenizam bine, dam drumul dovleceilor si ii amestecam.
Ii acoperim si ii dam la frigider circa o ora.
Oul il fierbem cam 3 minute si jumatate, apoi il curatam de coaja si il taiem in patru.
Rosiile cherry le spalam, tonul il scurgem de lichid.
Incingem o tigaie grill, rumenim dovleceii pe ambele parti, apoi ii scoatem pe o farfurie.
Pe un platou asezam dovleceii la gratar, apoi ton, din loc in loc.
Dam drumul rosiilor, asezam bucatile de ou.
Presaram parmezanul ras si putina crema de otet balsamic.
La final dam drumul patrunjelului verde tocat marunt.
Este gata de servit. Simplu, nu?
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu dovlecei la gratar si ton" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

18.08.2017, 10:37

Va multumesc mult pentru aprecieri!

anca_rm 1

18.08.2017, 11:47

perfecta salata ta , vreau si eu o portie

Rocsi 1

20.08.2017, 18:56

Multumesc Anca!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de sfecla rosie