Va place conopida si vreti o cina usoara, fara multe calorii ? Atunci aceasta reteta este perfecta. Este usor de facut si foarte gustoasa.
Pentru orice reusita in bucatarie, trebuie sa folositi produse de calitate, asa ca de fiecare data, alegeti produse cat mai naturale si cat mai aratoase.
Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel, incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi.
Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim.
Presaram peste conopida.
Stropim conopida cu putin ulei si amestecam cu mana in ea, ca fiecare bucatica sa fie putin unsa.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptorul incins, la 180 grade C. Dupa 15 minute, luam folia si punem din nou tava la cuptor, pentru inca 15 minute fara folie, pentru a se rumeni putin conopida. Timpul de coacere poate varia in functie de cat de mari ati taiat conopida.
Carnea de curcan o feliem ca si pentru snitele si o batem cu ciocanul de snitele. Asezonam cu sare si piper si lasam deoparte putin. Eu am facut carnea pe grill, dar se poate face la cuptor sau chiar la tigaie, in ulei.
Cand conopida este facuta, o lasam sa se raceasca putin.
Intr-un castron de salata, punem conopida, spanacul spalat si zvantat, ceapa rosie taiata, castravetii murati taiati si caperele. Peste ele, stoarcem lamaia si stropim cu putin ulei de masline (cam o lingura).
Carnea de curcan, deja facuta, o taiem in fasii si o punem si pe ea in salata.
Pofta buna la salata!