Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta

de Satisfyyourcravings in Porc, 9 Noi 2018 | 1945 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru friptura:

  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri harissa (pasta picanta de ardei)
  • 4 bucati cotlet de porc
  • 2 lingurite paprika afumata
  • 1 lingura miere sau sirop auriu (golden syrup)
  • 1 portocala

Pentru salata:

  • 400 grame naut (din conserva)
  • 1/2 ceapa rosie
  • 200 grame branza Paneer/ Halloumi/ Feta
  • 3 linguri stafide negre
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • sare, piper
  • menta proaspata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta:

Intr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si se aseaza langa carne cu partea taiata in sus. Se gatesc pe raftul din mijloc al cuptorului preincalzit la 220 de grade, timp de 20 de minute. 

Intre timp, se scurge nautul de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se taie ceapa julienne si se adauga peste naut, impreuna cu branza sfaramata si stafidele.

Separat, se amesteca usturoiul pisat cu uleiul, otetul si sucul de portocala coapta. Se adauga mare parte din dressing peste salata si se amesteca bine. Se adauga sare si piper dupa gust. 

Se serveste friptura cu salata de naut stropite cu dressingul ramas si presarate cu frunze de menta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piept de porc cu cârnaţi de casă şi cartofi la cuptor