Salau bicolor

de mihaelar63 in Salau, 21 Ian 2012 | 6453 vizualizari

 

Salaul este in topul preferintelor mele . Imi place sa-l degust cat mai des, asa ca ma straduiesc a gasi si ghici metode de pregatire si prezentare cat mai diverse.

 

INGREDIENTE

  • 2 salai [ 1 kg / buc]
  • 2 crengute cimbru verde
  • 2 crengute rozmarin verde
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 6 catei usturoi
  • 2 ligurite sare de mare
  • 1/2 pachet unt [60% grasime]
  • 2 linguri ulei porumb
  • 200 gr  felii cascaval Ementaler
  • 220 gr sunca afumata [ Padurea Neagra]
  • 500 gr brocoli congelat 
  • 500 gr morcovi baby  congelati
  • 5 rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau bicolor:

 Salaul curatat, spalat ,se incresteaza pe laterale la distanta de un deget latime   si se sareaza .

Se pune in burtica untul , usturoiul taiat felii si verdeturile .

Asezati pestii intr-o tava cu hartie de copt ..

Adaugati putin ulei de porumb si dati tava la cuptor 30 min . Din cand in cand stropiti cu sosul format.

Sunca si cascavalul taiate fasii de latimea de un degetse aseaza pe peste intercalat si sa mai da 5 min la cuptor [ atat cat sa se inmoaie putin  cascavalul].

Scurgeti sosul de unt format si sotati usor legumele congelate .

Serviti cald decorat cu rosii cherry.

TIPS-URI

1

 Transferati cu grija salaul din tava pe platoul de servit casa nu se sfarme .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau bicolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

alinutzika 1

21.01.2012, 15:43

mama, ce de culori....

mihaelar63 1

21.01.2012, 18:16

Multumesc
Eu spun ca prezentarea face 40% din impresia finala . Iar culorile trebuie sa fie vesele , diverse sa energizeze .
Cred ca am facut salau Feng-shui [ daca exista asa ceva ]

mirela0911 1

22.01.2012, 16:16

un preparat foarte gustos si colorat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau cu cascaval la cuptor