Salau Bonne Femme

de elucubratiiculinare in Salau, 19 Dec 2017 | 10231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file șalău
  • 4 linguri făină
  • 4 linguri unt
  • 4 linguri ulei
  • 1 ceapă mică tocată
  • 8 ciuperci champignon brune
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 ml smântână lichidă
  • lămâie
  • câteva fire de mărar sau pătrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau Bonne Femme:

Fileurile de șalău se condimentează cu sare și piper.
Se dau prin făină, după care se scutură de făina în exces.
Se prăjesc pe ambele părți în untul topit cu ulei.
Se scot pe un platou.
În tigaia în care am prăjit peștele, mai adăugăm puțin unt și ulei.
Adăugăm ceapa tocată mărunt, după 2-3 minute adăugăm și ciupercile tăiate felii.
Gătim la foc potrivit maxim 5 minute.
Adăugăm vinul și smântâna și mai gătim 2-3 minute.
Potrivim sosul de sare și piper.
Aducem și peștele în tigaie și lăsăm la foc mic 2-3 minute pentru a se intrepătrunde aromele.
Se poate da și la cuptor pentru 10 minute.
Servim fierbinte, stopim cu lămâie și ornăm cu mărar sau pătrunjel verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau Bonne Femme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]