Salau cu aroma de afumat

de mihaelar63 in Salau, 21 Dec 2014 | 5878 vizualizari

 

Salaul este unul din pestii mei preferati de apa dulce.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg salau
  • 1 conserva sprot afumat
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura pasta ardei rosii
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1 varf cutit boia
  • 1 varf cutit turmeric
  • 3 catei usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1/ 2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lamaie - zeama
  • sare
  • Oregano verde , salata verde, mazare verde , morcov fiert la decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salau cu aroma de afumat:

Se deschide conserva .

Se curata usturoiul . se curata ardeiul iute de seminte si se taie .

Pestele se curata , se portioneaza si se spala .

Toate ingredientele in afara de salau se pun intr-un vas si se blenduiesc cu mixerul vertical de mana .

Ungeti pestele cu pasta formata si-l lasati o ora la macerat .

Puneti salaul in tava si-l coaceti la cuptor aproximativ 30 minute pana incepe sa se rumeneasca .

Gustati si daca va pare prea uscat stropiti cu putin ulei de masline .

TIPS-URI

1

Salaul copt nu trebuie lasata sa se rumeneasca prea mult pentru ca are o carne de textura densa si va fi prea sec si uscat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu aroma de afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salau pe pat de legume