Samosa cu pui

de RoXx in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2014 | 6357 vizualizari

 

O reteta indiana delicioasa si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat :

  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • un praf de sare
  • 30 gr faina de porumb
  • 250 gr faina de grau

Pentru umplutura :

  • 200 gr piept de pui dezosat
  • 1 ardei chili verde
  • cateva fire de coriandru proaspat
  • 30 gr pudra de curry
  • 15 gr pudra de ghimbir
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Samosa cu pui:

Prepararea aluatului : Se amesteca bine toate ingredientele intr-un bol pana ce se formeaza un aluat moale si se lasa 20-30 de min sa se odihneasca.

Prepararea umpluturii : Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare si piper.Cand este gata , se da prin blender impreuna cu ceapa si usturoiul.Coriandrul si ardeiul chili se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul si ceapa si se lasa 1-2 min.Peste,se pune si pieptul de pui , usturoiul , coriandrul si ardeiul . Se asezoneaza, se pun si condimentele si se lasa 5 min la foc mediu.

Aluatul se imparte in 4 bile si se intinde fiecare in strat subtire si forma patrata. Fasia se imparte in 4 patrate mai mici . Intr-un patrat se pune o lingurita din umplutura , se da pe margini cu apa amestecata cu faina si apoi se unesc colturile pentru a forma un triunghi. Se formeaza toate astfel si se lasa pe o tava cu faina sub ele pentru a nu se lipi. Se prajesc in ulei incins cate 1 min pe fiecare parte pana se rumenesc. Pofta buna !

TIPS-URI

1

cine nu mananca iute poate renunta la ardeiul chili

2

aluatul se poate face si fara faina de porumb

3

la prepararea aluatului cantitatea de faina difera , in functie de calitatea ei

Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Samosa cu pui