Saramura de pui

de Sidy in Pui, 18 Oct 2012 | 7756 vizualizari

 

Saramura este un fel de mâncare cu specific românesc, bazat în general pe diferite feluri de carne cu legume.
Saramura de pui este o specialitate din sudul României mai ales, dar asta nu inseamna ca in celelalte parti ale tarii nu se face.
O reteta simpla si gustoasa, cu ingrediente putine si cu rezultat delicios.
De obicei saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...se poate servi si altfel...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ketchup de casa
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de pui:

Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga.

Curatam si spalam bine si legumele.

Pulpele le dezosam.

Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem.

Prajim toate bucatile de carne bine pe ambele parti , pina se rumenesc frumos.

Ceapa o lasam intreaga, cealalta 1/2 de ardei iuti si gogosar le taiem felii, la fel si usturoiul si morcovul.

Legumele taiate impreuna cu ceapa,1/2 din usturoi, sare si piper, le punem la fiert.

Rosia si ardeii copti ii curatam de pielita si ii taiem marunt, impreuna cu 4 catei de usturoi.

Carnea bine rumenita o punem intr-un vas termorezistent, adaugam sosul lasat pe gratar , precum si rosiile, ardeii si usturoiul taiate marunt.

Zeama fiarta cu morcovii o punem pete carnea rumenita , impreuna cu rosiile, ardeii , patrunjeleul verde si usturoiul taiate marunt si dam la cuptorul dinainte incalzit sa se rumeneasca frumos , cam 30 de minute la 180 de grade.

Stiu ca veti spune ca adevarata saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...eu am ales pilaful de orez cu patrunjel verde , servit alaturi de salata verde. O minunatie !

Farfuriile nu mai aveau nevoie de spalat ,dupa stersul cu paine.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (21)

Bya Ralu 1

26.10.2012, 15:02

bun bun

mirela0911 1

26.10.2012, 22:26

Ooooo ce bun!

Krystyan Trendy 1

22.12.2013, 13:34

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saramura de pui