Sărăţele

de ionix in Aperitive / Garnituri, 10 Ian 2011 | 5937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g unt moale
  • drojdie cât o nucă mai mare
  • 300 ml lapte
  • o linguriţă cu sare
  • 600 g brânză sărată
  • făină cât cuprinde
  • două ouă pentru uns
  • chimen, mac
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărăţele:

Se face maiaua din laptele călduţ cu drojdie şi puţină făină presărată deasupra. Se lasă la dospit 15 minute.

Între timp brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu untul.

Încorporăm bine maiaua cu brânza, sarea şi untul iar apoi punem făină.

Frământăm din când în când cu făină pentru ca aluatul să fie uşor de modelat şi punem suficent de multă făcină cât să iasă un aluat nelipicios.

Acoperim vasul cu aluat şi dăm la dospit o oră.

După ce aluatul a stat la dospit, întindem o foaie de o planşetă. Tăiem fâşii de aluat, le ungem cu ou bătut cu un praf de sare şi presărăm mac sau chimen.

Se coc la foc mediu până când se rumenesc puţin pe margini.

Se servesc atât calde cât şi reci. Se păstrează în pungi închise ermetic.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărăţele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ionix 1

11.01.2011, 08:44

vă mulţumesc frumos...

Teo... da, se munceşte cam mult la ele ... dar sunt favoritele soţului

Mona... bere dau mereu...

corina241 1

11.01.2011, 16:30

MIUTA 1

11.01.2011, 18:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Sărăţele cu untură