Sărăţele cu untură

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2013 | 7514 vizualizari

 

Reţeta am gasit-o pe blogul Violetei Postolache, www.caietulcuretete.com, căreia îi mulţumesc.Este foarte uşor de făcut, iar sărăţelele sunt delicioase! Nu te poţi opri din ronţăit dacă ai alături o bere şi nişte prieteni!

 

INGREDIENTE

  • 100 g untură
  • 100 g unt/margarină
  • 100 g iaurt
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • 200 g telemea de oaie sărată şi tare
  • 7 g drojdie uscată
  • chimen/mac/susan/parmezan
  • 1 ou pentru uns
  • făină cât cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sărăţele cu untură:

Se pun într-un vas încăpător  untul/margarina şi untura topite şi uşor răcite, ouăle bătute, laptele, iaurtul, brânza rasă şi drojdia. Se amesteca totul foarte bine, apoi se adaugă făină cât să obţinem un aluat care nu se lipeşte de mâini.

Se întinde cu sucitorul o foaie grosuţă, se unge, se taie fâşii care se răsucesc şi se coc în tava tapetată cu hârtie de copt.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sărăţele cu untură" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (31)

madi_marin 1

29.12.2013, 21:19

fetele, multumesc!

laura_n 1

30.12.2013, 17:15

as manca non stop )

Raluca57 1

05.01.2014, 17:33

Sunt minunate!!! am facut deja de doua ori. Nu se intaresc a doua zi. Perfecte!!!! Imi place mult aluatul acesta, voi incerca si pachetele cu branza, carne etc. Multumesc, Raluca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]