Mi-ati facut pofta cu saratelele, atunci dupa Revelion, asa ca le-am executat si eu ca prea bune-s.
Intr-un castron, se pun oul, sarea, untul, untura si smantana. Se adauga branza si cascavalul date pe razatoarea mare si putina faina. Se amesteca totul, adaugand faina treptat, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o bila care se introduce la frigider pentru 30 de minute.
Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Aluatul se intinde cu ajutorul unui sucitor, pe masa de lucru unsa cu ulei si se taie fasii late de 1-1,5 cm si lungi de 7-10 cm. Se transfera fasiile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus amestecat cu lapte si se presara seminte peste ele. Se introduce tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se procedeaza la fel pana cand se termina tot aluatul. Au iesit doua tavi de saratele cu branza si cascaval.