Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida sunt foarte simplu de facut. Diferenta este daca le faceti din aluat de foietaj cumparat sau il faceti in casa. Cel cumparat are margarina, cel facut in casa are unt dar e nevoie de un pic de munca.
Cum se prepara Saratele (saleuri) din aluat de foietaj reteta simpla si rapida
1. Scoate aluatul de foietaj de la frigider si pudreaza-l cu putina faina.
2. Intinde-l cu ajutorul unui sucitor si taie fasii din el de 1 cm grosime.
3. Pune hartie de copt intr-o tava de cuptor si rasuceste-le bine.
4. Lasa tava la frigider cca 7-8 min, timp in care poti incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Daca ai un cuptor electric, activeaza functia cu ambele rezistente + convectia pornita.
5. Scoate aluatul din frigider si unge-l cu galbenus de ou. Apoi presara deasupra cam ce vreti: mac, susan, chimen si parmezan ras.
6. Baga tava la cuptor aprox 10 minute. E in functie de cuptor, dar saleurile trebuie sa se umfle si sa rumeneasca.
Pofta buna!
Recomandam si covrigi bavarezi, covrigei sau grisine de dovleac