Sardine la gratar cu salata de ardei copti

de cristeena20 in Peste, 24 Iul 2012 | 4336 vizualizari

 

aici in Portugalia e mancarea favorita vara....si destul de scumpa. Daca ion trecut era considerata mancarea saracului acuma devenit ceva scump (1 kg ajunge uneori chiar la 8 euro). Dar pentru a fi bune trebuie sa fie sardine grase, sa lase multa grasime.

 

INGREDIENTE

  • 12 sardine
  • sare
  • ardei grasi
  • ulei de masline, otet balsamic
  • paine de malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sardine la gratar cu salata de ardei copti:

- sardinele proaspete se tin in sare mai multe ore (de la piata eu am cumparat gata in sare ) Nu se curata de solzi sau de intestine...

- se incinge gratarul. Eu am avut electric

- se prajesc bine , la fel si ardeii. 

- Ardeii se rup fasii si se prepara cu ulei de masline, sare, putin zahar, otet balsamic.Eu uneori mai adaug si rosii si oregano uscat.

- sardinele se servesc pe o felie de paine de malai...iar la final painea cu sosul ramas de la sardine e un deliciu..te lingi pe buze...

TIPS-URI

1

Se pot folosi si sardine congelate. Uneori sunt chiar mai bune decat cele proastepe deoarece sunt pescuite in perioada de varf. (iunie-iulie.august).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine la gratar cu salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Sardine fripte pe grill cu cartofi natur și sos de usturoi