Sarmale de post

de _Alina_ in Mancaruri de post, 19 Apr 2013 | 8650 vizualizari

 

Cele mai bune sarmale de post, si nu numai, pe care le-am mancat vreodata sunt cele facute de mama.
Cred ca e valabil pentru majoritatea ca tot ce face mama este bun si gustos. Ei bine am facut de multe ori sarmale de post, dar parca niciodata n-au iesit asa bune ca ale ei. Asta pana acum cand le-am facut in graba mari si uratele, dar bune rau.

 

INGREDIENTE

  • 650 g ceapa alba (curatata de coaja)
  • 400 g morcov (curatat)
  • 1 kg varza proaspata
  • 400 g orez
  • 100 g gris
  • 100-150 ml ulei
  • 1 si 1/2 lg pasta de tomate
  • 2 lgt patrunjel uscat
  • 1 lgt marar uscat
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper
  • pentru invelit frunzele a 2-3 verze murate marisoare
  • Sos:
  • 2 lg pasta de tomate
  • 150 ml apa fierbinte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post:

1. Tocam separat ceapa, morcovul si varza, manual sau cu robotul. :)

2. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam ceapa, iar cand devine translucida punem morcovul si foaia de dafin. Lasam la foc potrivit pana cand acesta se inmoaie. Adaugam pasta de tomate, amestecam si mai lasam 5 minute apoi oprim focul.

3. Varza tocata o frecam cu sare si o lasam asa cateva minute, apoi o stoarcem si o punem intr-un vas alaturi de legumele calite. Peste acestea punem orezul, grisul, patrunjelul, mararul, sare si piper si amestecam compozitia bine. 

4. Eliminam cotorul frunzei de varza, o intindem pe palma, punem o lingura de compozitie in marginea dinspre interiorul palmei a frunzei, impaturim capetele astfel incat sa acoperim compozitia. Rulam apoi spre varful palmei formand un cilindru. La final apasam cu grija capetele.
  Imagini din timpul prepararii gasiti aici.
5. Intr-un vas punem putin ulei, apoi punem o farfurie si asezam sarmalele bine astfel incat sa nu existe spatiu prea mare intre ele. Completam cu apa calduta cat sa le cuprinda, punem apoi frunze de varza si capacul deasupra si fierbem la foc potrivit  2 h. Verificati frunza de varza daca este fiarta.
6. In ultimele 30 min de gatire turnam sosul peste ele. 


TIPS-URI

1

Daca le vreti sanatoase renuntati la ulei. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu samburi de dovleac