Sarmalute

de madi_marin in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2010 | 4156 vizualizari

 

Mie imi plac la nebunie....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec
  • 1 ceapa mare
  • 1 ceasca cu orez
  • piper
  • sare
  • 1 varza murata mare
  • marar uscat
  • rosii
  • sunculita impanata afumata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute:

Se prepara intai foile de varza. Se taie la marimea dorita  si se pun la desarat daca este nevoie in apa rece. Se mai schimba apa din cand in cand.

Carnea tocata se amesteca cu sare , piper, ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs bine. Se lasa cam o ora inainte sa pregatim sarmalele.

Se impacheteaza sarmalute la marimea dorita si se pun aranjate frumos intr-o cratita pentru cuptor. Se pun printre ele feliute de rosii si bucati de sunculita. Se pune deasupra marar uscat si se toarna apa cat sa le acopere. Se dau la cuptor la foc mic pentru cateva ore. Se servesc cu mamaliguta si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

05.07.2010, 00:20

si eu sunt amatoare de sarmalute , mie-mi plac cu iaurt

Laly 1

07.07.2010, 22:30

Madi ai si mamaliguta?

madi_marin 1

08.07.2010, 09:09

Laly.....de o mamaliguta ne descurcam, dar sarmalute nu mai am.... ...cele 40 de sarmalute s-au mancat intr-o zi jumate....... dar cand mai fac o sa pastrez o portie si pentru tine....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume