Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut

de Rocsi in Mancaruri de post, 1 Dec 2010 | 22082 vizualizari

 

Sunt o nebunie...ti se topesc in gura....!!!!!

 

INGREDIENTE

  • pentru umplutura:
  • 5-6 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 gogosar
  • 1 cana orez
  • 1 castron opintici fierti
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 4-5 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 2-3 linguri faina alba
  • pentru invelis :
  • 2 verze verzi(sau murata ,sau frunze de vita,,ce aveti...)
  • sare
  • bors
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut:

Primul lucru pe care il facem este sa punem apa in oala de lut cu o seara inainte,si o lasati asa pana a2a zi,pentru ca asa o protejati mai bine si nu riscati sa se sparga.

Intai pregatim frunzele:

spalam varza bine si scoatem cotorul. Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si bors. Cand incepe sa fiarba,punem si oparim frunzele de varza. Le scoatem intr-un bol si le lasam la racorit.

Umplutura:

curatam ceapa si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Opinticii fierti si racoriti ii dam prin masina de tocat carne. Gogosarul il curatam de seminte si il dam pe masina de tocat carne. Intr-o tigaie punem mai mult ulei . Cand s-a incins dam focul la mic si punem ceapa si o inmuiem vreo 5 minute, apoi punem si morcovul si le mai lasam 5 minute, dupa care punem ghebele si gogosarul tocat , le lasam putin pe foc , iar la urma punem pasta de tomate si mai dam 2-3 fierturi. Toata acesta amestecatura o lasam putin la racorit.

Orezul il spalam bine in 3-4 ape calde. Punem orezul peste amestecatura cu ceapa ,condimentam cu sare si piper. Adaugam verdeata tocata(marar si patrunjel) si 2-3 linguri faina alba pentru a lega compozitia. Frunzele le taiem potrivite pentru sarmalute. Cotoarele frunzelor le tocam marunt si le punem pe fundul oalei de lut. Invelim sarmalutele si le asezam in oala. Deasupra mai tocam iar niste varza. Punem apa calda cu putin bors peste sarmalute(dar nu foarte mult bors pentru a nu le acri prea tare). Puneti oala in cuptor si dati foc. Focul cuptorului sa fie potrivit. Mai verificati din cand in cand sarmalutele.

Cand sunt gata,puneti pe o farfurie la racorit si serviti...

Au fost delicioase,,,,da au fost pentru ca nu mai sunt....

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
"Musaca "de post cu varza si orez