Saseasca cu branza dulce

de CarmenBlue in Prajituri, 13 Feb 2014 | 5382 vizualizari

 

Sunt o mare amatoare de preparate cu branza. Orice fel de branza. Asa ca aceasta reteta mi-a atras atentia. Multumesc laura_n. Tu ai fost sursa mea de inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 200 gr gris
  • 50 unt
  • 500 gr branza de vaci (galetusa Pilos de la Lidl)
  • 4 oua
  • 50 g faiana
  • coaja de lamaie
  • 200 g zahar
  • 100 g smantana
  • 2 plicuri zahar vanilinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saseasca cu branza dulce:

Se pune la fiert laptele. Adaugam grisul si amestecam astfel bine, bine cu un tel ca sa nu se formeze gogoloase (sau dodoloti, cum le zice mama mea :D) . Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. La urma, se adauga 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat. Se amesteca bine si se da deoparte.

Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul de zahar, cu un plic de zahar vanilat si cu ouale. Se amesteca bine, apoi se adauga smantana, untul topit si racit si apoi faina. Se omogenizeaza totul si la sfarsit se adauga si coaja rasa de la o lamaie (spalata bine, bine inainte de aceasta operatie).

Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, se intinde compozitia de gris si se niveleaza. Apoi se adauga compozitia de branza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace cam 34-40 de min. la foc mediu. Se opreste focul si se mai lasa 15 minute in cuptor. Apoi se scoate, se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu nu am mai pudrat-o cu zahar pentru ca era destul de dulce si nici nu le place copiilor mei. :D

2

Se poate servi cu dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saseasca cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (11)

laura_n 1

13.02.2014, 21:02

tare buna saseasca! eu am lesinat de pofta cand am vazut-o la Crisulina! ) a trebuit sa o fac

Rocsi 1

13.02.2014, 21:16

Ce buna

CarmenBlue 1

14.02.2014, 12:04

multumesc, dragele mele prietene, pentru aprecieri si incurajari!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]