Savarine

de Dana_Retetegg in Prajituri, 12 Iun 2011 | 7035 vizualizari

 

Trebuie sa recunosc: nu credeam vreodata ca am sa fac eu acasa savarine, dar acum dupa ce am incercat si am vazut cat de simplu este nu pot decat sa fiu bucuroasa ca am incercat!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 4 oua,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de faina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 varf de lingurita praf de copt;

Pt. sirop:

  • 1 cana de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie;

Pt. decor:

  • frisca,
  • dulceata de visine.

 

Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Am separat albusurile de galbenusuri. Am batut albusurile cu putina sare pana au devenit consistente, apoi am adaugat treptat zaharul si zaharul vanilat.

Cand zaharul s-a topit, am adaugat galbenusurile si am amestecat bine.

Apoi am pus pesmetul, praful de copt si faina si am omogenizat compozitia.

Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina. Am adaugat compozitia distribuita in mod egal in forme.

Am copt timp de 30 de minute la foc mic.

Intre timp am pregatit siropul din apa, zahar si esenta de vanilie. Apoi l-am racit.

Am scos savarinele din forme, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am insiropat.

Am taiat partea de sus, insa nu de tot (se vede mai bine in poze).

Le-am umplut cu multa frisca, am pus capacul si deasupra dulceata de visine.

Super delicioase! Merita incercate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

alinutzika 1

26.08.2011, 23:41

Dana_Retetegg 1

29.08.2011, 11:48

Horia, multumesc! pentru prima incercare am fost multumita de ele, insa la decor mai am mult de lucru

Dana_Retetegg 1

29.08.2011, 11:48

naomy, alinutza, merci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata