Scampagnata

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2012 | 4170 vizualizari

 

am gasit reteta intr-o revista italieneasca,am gatit aceasta reteta pentru prima data,putin inspirata din revista si putin completata de mine

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel 500 g
  • 8 oua
  • 4 cepe verzi
  • 50g parmezan ras
  • ulei masline
  • 5 frunze de busuioc
  • sare,piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scampagnata:

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea mare. Se da pe razatoarea mica si parmezanul, iar ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele mici. Se pune ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata si dovlecelul scurs, se lasa circa 5 minute pe foc mare, se pune sare si piper si se adauga frunzele de busuioc rupte bucatele mici.

Separat intr-un castron se amesteca bine ouale cu sare si piper, punem si parmezanul si dovlecelul calit. Se amesteca bine si se adauga intr-o tava sau intr-un vas termorezistent tapetat cu hartie de copt, care se lasa putin inmuiata in apa. Se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade circa 15 minute. Cand e gata, se scoate cu grija din vasul termorezistent, ridicand-o de hartia de copt.

Se serveste calda cu o salata asortata de vara

Daca ti-a placut reteta noastra "Scampagnata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu dovlecei