Scones cu Rooibos, menta si portocale

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 31 Mar 2016 | 2888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină
  • 55 grame zahăr
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 2 linguri rooibos amestecat cu menta si portocale (Eu am folosit Orange Peppermint Rooibos de la Demmers Teahouse)
  • 1 ou
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 80 ml de smântână
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scones cu Rooibos, menta si portocale:

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, rooibosul, zahărul şi untul tăiat bucăţi.

Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare, rezultând un aluat lipicios, dar ferm.

Pe o suprafaţă presărată cu făină, se modelează aluatul sub formă de disc şi se taie în 8 felii egale, folosind o forma pentru biscuiti sub forma de inima. Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute.

Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

TIPS-URI

1

In imagine, cu gem de capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu Rooibos, menta si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Regina Maria