Scovergi de post cu cartofi

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 17 Noi 2013 | 16906 vizualizari

 

Gustare, pachetel, mic dejun, cina, io le-am mancat la orice ora

Si ingrasa, si nu te poti opri din mancat, si cand o sa fiu grasa, grasa o sa arat cu degetul catre miremirc. Asa! :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • doua plicuri drojdie uscata (sau 50 gr drojdie proaspata)
  • 2-3 lingurite sare
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • apa calda aprox. 550 ml

Umplutura

  • 10 cartofi
  • sare
  • piper
  • boia
  • 5 linguri ulei

ulei pentru prajit

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi de post cu cartofi:

Pune intr-un bol faina, impreuna cu drojdia, sarea si uleiul de masline si omogenizeaza.Adauga treptat apa calduta, omogenizand cu mana, framantand, pana obtii un aluat ferm, elastic, usor de modelat. Daca e prea tare mai adaugi apa, daca e prea moale adaugi faina.Framanta 10 minute.Acopera bolul si pune-l la loc cald timp de o ora.
Intre timp curata cartofii, taie-i cubulete si pune-i la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierti scurge-i de apa si paseaza-i cu furculita. Adauga uleiul, lingura cu lingura, amestecand de fiecare data, circular. Condimenteaza cu sare, piper si boia.
Rupe bucati din aluat, fomeaza bilute pe care apoi le aplatizezi cu sucitorul, intinzand foi ovale. Pune pe jumatate din foaie o lingura de umplutura, trece cealata jumatate pe deasupra si lipeste marginile aluatului apasand usor cu furculita.
Scovergile astfel formate plonjeaza-le in ulei incins si prajeste-le pe ambele parti pana capata o culoare frumoasa, rumena.
Scoate-le pe o farfurie in care ai pus servetele pentru a absorbi surplusul de ulei.
Eu am avut varza calita, gata preparata, si am umplut cateva cu varza.
Daca nu tineti post le puteti umple cu cascaval, carnita afumata, sau cu ce mai vreti voi.
Sunt bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi de post cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Sylvia 1

22.11.2013, 14:00

parca am comentat si eu ceva ) dar nu mai vad, poate la tine pe blog Bestiale scovergii tai e prima data cand aud de ei

Krystyan Trendy 1

06.12.2013, 16:52

grozave scovergi

Rahela Velicu 1

08.08.2016, 16:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumari de porc