Scovergi taranesti

de claudiaO in Piine, 21 Oct 2016 | 9708 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 40 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 lingurite sare
  • 700 ml APA calda
  • 3 linguri ulei
  • Ulei pt prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi taranesti:

Lichefiem mai intai drojdia cu zaharul, apoi adaugam 100 ml APA si putina  faina cat sa iasa o compozitie ca de chec. Lasam sa cresca putin; faina o crenem intrun lighean, si amestecam cu sarea. Dupa CE a crescut maiaua, o amestecam in faina si incepem sa turnam cate Putin din APA calda si sa framantam pana obtinem in aluat ca de Paine. Punem si uleiul si mai framantam Putin. Lasam LA crescut pana isi dubleaza volumul, apoi luam cate o bucata si o aplatizam bine si degetele unse cu ulei. Prajim rapid pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Se servesc cu dulceata, mujdei de usturoi, sos de usturoi cu iaurt si branza telemea rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi taranesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de oanapl 8

ieri la 13:03

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Colacei