Scrumbie de Dunare pe gratar

de MotanLaOale in Peste, 2 Mai 2011 | 12192 vizualizari

 

Este singura reteta pe care am apucat sa o pozez in zilele de la munte.

 

INGREDIENTE

  • Scrumbii de Dunare
  • Rozmarin proaspat
  • Lamaie
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie de Dunare pe gratar:

Scrumbiile se curata si se spala bine.

Se presara fiecere bucata cu sare si piper.

In burta se pune un fir de rozmarin si o felie de lamaie taiata in jumatate.

Se pune pe gratarul special pentru peste la gratar si se aseaza pe un pat de cetina si se acopera cu 2-3 crengi de cetina.

Se lasa acoperit de cetina pana  este gata jarul care trebuie sa fie molcom.

Se pune pe gratar si se intoaece de mai multe ori sa picure toata grasimea scrumbiei.

Cand sunt rumenite frumos se pun din nou in patul de cetina pentru 2 minute.

Se scot pe platou.

Se consuma cu lamaie sau mujdei de usturoi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie de Dunare pe gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]