Scrumbie de Dunare pe gratar

de MotanLaOale in Peste, 2 Mai 2011 | 12275 vizualizari

 

Este singura reteta pe care am apucat sa o pozez in zilele de la munte.

 

INGREDIENTE

  • Scrumbii de Dunare
  • Rozmarin proaspat
  • Lamaie
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie de Dunare pe gratar:

Scrumbiile se curata si se spala bine.

Se presara fiecere bucata cu sare si piper.

In burta se pune un fir de rozmarin si o felie de lamaie taiata in jumatate.

Se pune pe gratarul special pentru peste la gratar si se aseaza pe un pat de cetina si se acopera cu 2-3 crengi de cetina.

Se lasa acoperit de cetina pana  este gata jarul care trebuie sa fie molcom.

Se pune pe gratar si se intoaece de mai multe ori sa picure toata grasimea scrumbiei.

Cand sunt rumenite frumos se pun din nou in patul de cetina pentru 2 minute.

Se scot pe platou.

Se consuma cu lamaie sau mujdei de usturoi.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie de Dunare pe gratar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]