Shakshuka

de rivka in Aperitive / Garnituri, 4 Sep 2009 | 13197 vizualizari

 

O mancare cu oua din Israel.
Potrivita pentru o cina copioasa in familie, aceasta mancare are mai multe avantaje, este fara carne(pentru o zi in care vreti sa mancati copios si fara carne), are costuri reduse, este asa buna de lingeti farfuria.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi fierti inainte(dar nu e obligatoriu sa fie fierti)
  • 1 rosie
  • 2 ardei
  • 1 conserva mica de pasta de tomate
  • jumatate de capatana mare de usturoi
  • condimente sare, piper, eventual piper cayene,coriandru, chimen
  • 2 oua
  • putin ulei(de masline dar se poate folosi si de floarea soarelui)
  • o cana de apa
   
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka:

Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie.

In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, piperul, un varf de cutit de coriandru, un varf de cutit de chimen si usturoiul(mult usturoi) taiat felii.

Se acopera si se lasa la foc mic pana se moaie rosiile si ardeii vreo 15 minute.

Cand ardeii s-au muiat se adauga cartofii la mancare, se amesteca, se mai lasa impreuna vreo 10 minute la foc mic sub capac.

Apoi se sparg ouale pe rand deasupra(cate portii doriti atatea oua) si se acopera se mai lasa pe foc pana s-au facut ouale.

Se serveste calda cu paine.Incercati si va veti linge pe degete!

Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile de cartofi, rosii, usturoi  si numarul de oua se pot mari dupa numarul de portii.

2

Mancarii se adauga mult usturoi, la 4 portii o capatana intreaga.

3

Nu renuntati la chimen, da o savoare deosebita mancarii

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

adasev12 1

14.02.2011, 18:36

cartofi, oua...rosii..exact pe gustul meu trebuie s aincerc....sigur e f buna

RuxyRux 1

14.02.2011, 18:40

Wowww...ce deliciu...total

Ligia Bxl 1

30.04.2014, 18:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saratele cu parmezan si chimen