Shaorma cu piept de pui

de Corinuta in Pui, 23 Aug 2013 | 17684 vizualizari

 

Am gasit niste lipii la supermarket si nu am rezistat tentatiei de a le cumpara, gandindu-ma ca o sa fac eu ceva cu ele...iar azi am facut, inpiratia venind chiar de aici de pe site!

 

INGREDIENTE

  • 2 lipii
  • 300 g piept de pui
  • 2 rosii
  • 2 frunze salata
  • 2-3 fire ceapa verde
  • Ptr sosul de iaurt:
  • 200 ml iaurt
  • 3-4 catei usturoi
  • 4-5 fire marar
  • sare, piper macinat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma cu piept de pui:

Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.

Lipiile se pun intr-o tigaie incinsa si se incalzesc, nu mai mult de 20 de secunde pe fiecare parte.

Se aseaza pe fiecare lipie o frunza de salata intreaga sau taiata bucatele, deasupra se pune pieptul de pui, apoi rosiile si ceapa taiate rondele.

Iaurtul se amesteca cu usturoiul pisat, mararul tocat, sare si piper, apoi se pun cateva linguri de sos pe fiecare shaorma.

Se ruleaza capetele lipiilor ca si cum am face un plic, ambalandu-le la capat in folie sau intr-un servetel.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

cand prajiti pieptul de pui puteti folosi cativa stropi de ulei de masline, eu asa fac atunci cand il prajesc in tigaie

2

daca va place mai picanta puteti adauga ardei iute tocat, eu asa fac ptr sotul meu care adora ardeiul iute

3

puteti de asemenea adauga castraveti murati taiati felii sau cartofi pai, mie mi s-a parut destul de consistenta si asa

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Corinuta 1

24.08.2013, 22:52

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 12:48

pity19 1

28.02.2015, 22:25

Sincer as face in fiecare zii shaorma si kebab , dar ingrasa! Oricum e bine venit o data pe saptamana , dupa tragem la sala!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Shaorma la farfurie