Shaorma de casa cu carne de curcan

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 12 Sep 2013 | 6226 vizualizari

 

Va place shaorma? Si noua ne place, dar o preferam pregatita acasa dupa gustul fiecaruia si cu alimente sanatoase si intotdeauna proaspete. Greu de facut nu este si in chip de „Felicitari bucatarului' am primit niste interjectii cu gura plina printre inghitituri care se traduceau prin „E cea mai buna shaorma pe care am mancat-o vreodata!” si s-a si napustit asupra celei de-a doua. Eu nu pot decat sa ma bucur si sa promit solemn ca mai fac ca doar cat de drag poate sa-i fie celui care gateste atunci cand vede ca opera sa este apreciata :)

 

INGREDIENTE

  • -1 piept de curcan
  • -500 g cartofi prajiti
  • -2 rosii mari
  • -1 ceapa mare
  • -1 ardei iute mare
  • -1 ardei capia mare
  • -1 capatana de usturoi
  • -1/2 legatura de patrunjel
  • -1 galbenus de ou pentru maioneza
  • -ulei de masline pentru maioneza
  • -condimente (sare, piper alb, oregano)
  • -ulei susan de pentru prajit
  • -mustar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de casa cu carne de curcan:

Mai intai si mai intai m-am apucat de facut maioneza. Evit pe cat se poate preparatele din comert, stim cu totii cat de nocive sunt. De altfel eu nu tin maioneza cumparata in casa. Am facut maioneza dintr-un galbenus de ou frecat cu ulei de masline.

Dupa ce am facut maioneza, am amestecat-o cu o lingura de mustar si am dat-o la frigider, am pregatit salata care urma sa mearga in shaorma. Am facut salata din rosii, ardei capia, ceapa si ardei iute. Am condimentat-o cu oregano, sare si piper alb.

Urmatorul pas a fost sa-mi pregatesc sosul de usturoi.

Am avut nevoie de un piept de curcan pe care l-am sectionat in bucatele nu mai mari de o jumatate de palma. Bucatile de carne le-am pus intr-o tigaie pe care am uns-o doar cu un strop de ulei de susan. Nu a fost nevoie sa folosesc mult ulei pentru ca nu am dorit sa fie carnea prajita in ulei, ci dimpotriva am dorit sa nu fie grasa si sa semene la gust cu carnea pusa pe gratarul incins. Deci am uns tigaia cu un strop de ulei si am asezat bucatile de carne in tigaie, iar deasupra am asezat un cap.

Am intins o lipie pe o farfurie intinsa, am uns-o cu sos de usturoi, apoi am asezat carnea de curcan taiata cubulete si cartofii prajiti. Deasupra am asezat salata de rosii si ardei capia, un praf de sare si mirodenii. Apoi am imprastiat sosul format din maioneza si mustar si ketch-up picant.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa cu carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Shaorma cu piept de pui