Somon cu lamaie si sote de dovlecei

de Oana in Somon, 25 Sep 2011 | 5253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g somon proaspat
  • o lamaie
  • sare si piper
  • un catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • un dovlecel de gradina
  • un catel de usturoi
  • 20 g unt
  • 1 lingurita cu smantana
  • marar proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu lamaie si sote de dovlecei:

Pestele se portioneaza, se spala si se lasa la scurs. Lamaia se stoarce si se pastreaza zeama. Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline, se adauga usturoiul dat prin presa si apoi se pune pestele cu pielea in jos. Se acopera cu capac si se lasa la foc mic 2 minute. Se adauga jumatate din zeama de lamaie, se condimenteaza si se lasa sa scada. Apoi se intoarce pestele pe partea cealalte si se adauga restul de zeama de lamaie. Se scoate pestele si se pastreaza la cald.

Dovlecelul se spala si se taie in patru, pe lung, apoi cuburi. Se pune o craticioara cu apa pe foc, se adauga sare, iar cand clocoteste se pune dovlecelul si se fierbe 2 minute. Se scoate cu o spumiera. Se topeste untul intr-o craticioara, se adauga usturoiul dat prin presa si dovlecelul. Se lasa putin la inabusit si se adauga o lingurita cu smantana. Se stinge focul si se presara deasupra marar tocat fin.

Se serveste somonul cald cu soteul de dovlecei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu lamaie si sote de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in pergament