Iată o rețeta simplă și savuroasă de somon în sos de roșii. Este un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos și aromat pe care îl poți servi alături de un orez natur sau pâine prăjită. Pentru acest Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă, sunt necesare următoarele ingrediente: somon, sos de roșii, ceapă, usturoi, pătrunjel, vin.
Cum se prepara acest Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă:
Taie somonul în cuburi potrivite.
Încinge puțin ulei de măsline într-o tigaie și rumenește somonul pe toate părțile. Condimentează-l cu sare și piper. După ce s-a rumenit, scoate peștele într-o farfurie.
Curăță și taie ceapa julien și pune-o la călit în aceeași tigaie. Lasă la gătit până se rumenește bine, apoi adaugă usturoiul tocat mărunt. Mai lasă câteva secunde cât să prindă aromă, apoi adaugă vinul. Lasă pe foc până se evaporă alcoolul din vin, apoi adaugă sosul de roșii. Condimentează cu sare și piper. Acoperă tigaia cu un capac și lasă sosul la fiert pentru 5 minute. După ce a scăzut puțin sosul, adaugă pătrunjel tocat mărunt și amestecă. Adaugă cuburile de somon în sos și acoperă din nou tigaia cu un capac. Lasă așa pentru 10 minute ca să se întrepătrundă aromele.
Servește somnul alături de un orez la aburi sau după bunul plac.